Kimselikosan!!!

Imorgon är det 1 december!!! Vad tiden går fort. Här ska njutas av alla dagar innan julafton går ju så fort annars :).
Har haft en liten bloggpaus igen här, men här får ni en liten återblick på vad jag har pysslat med dom senaste dagarna.

Fredag: Gjorde vi palt, eller Fred gjorde palt. Var faktiskt ganska gott, vi hade vår egna fyllning som bestod av lök,champinjoner och köttfärs. Men man orkade bara med en jätte bulle och kanske inget man kommer att göra så ofta men det var kul att testa. Till efterrätt gjorde jag sååå sjukt goda irish coffee, skaplig blandning i magen men gott var det. Kvällens film blev sen Inception med Leonardo Dicaprio, vilken skruvad film om drömmar. Hur skum som helst.
Lördag: Jobb mellan 9.30 och 17. Var lagom med folk men lördagar går alltid fort. Efter jobbet var det dags för lite fix för klockan 20.00 var det dags för jobbbrudarna att ses för lite julmiddag :D. Vi var på Yaya´s som är en restaurang med alla möjliga tailändska läckerheter. Stället är byggt som om man skulle sitta i djungelen, skit mysigt. Och det bästa av allt ( var nog mest jag som satt fascinerad som ett litet barn) var när dom släckte ner allt och det började åska å blixtra. Hur coolt som helst och jätte god mat. Så tack tjejer för en trevlig kväll.
Söndag: 1:a advent och pyssel stog på schemat. Blev lussekatter med diverse former hehe och så gjorde vi ett jätte fint pepparkakshus som vi pynta med en massa godis. Fred kallar mig nu mer för pepparkaks-nazzisten, hehe jag kanske brusade upp lite för mycket några gånger under vårt husbygge när det inte gick som jag ville. Du vet att jag älskar dig gubben ♥. Sen blev det en snabb tur till Aker Brygge som hade premiär för sin julmarknad. Trots snö och blåst så vandrade vi dit, men det var värt mödan för det var jätte fint och jätte mysigt.
Måndag: Min lediga dag igår. Jag shoppade lite julklappar och slappade i soffan. Sen på kvällningen satt jag två timmar under pina och smärta. Säger inte mer ni får se bilder sen ^_^.

Nu idag är det jobb som gäller och typ alla dagar fram till självaste julafton. Har ledigt nästa helg som vi åker hem till Sverige, men det ska bli kul att få vara med på julen här i Oslo och se hur den är :=).

Hoppas ni orkar läsa mitt långa inlägg. Puss å kram ♥


Mmmmmm sååå gott, och nu är all marabou slut som mamma å pappa tog med sig när dom var här. Fred ha ätit det mesta hehe eller NOT, jag äter sjukt mycket choklad. Ska skärpa mig nu......



Redo för en date med jobbbrudarna :D. Älskar mitt halsband som jag fick av Fred ♥



Vårt fina pepparkakshus :)!!! Som vår söta tomte fick flytta in i. Kolla in snön med utanför, så här mycket snö har vi inte haft förns nu. Så nu har vi också en kall och vit vinter.

Palt fredag!!

Idag är det en sån dag som jag funderar på va F*N jag ska göra med mitt liv. Blir så när man vill göra så himla mycket. Man märker när jag har mycket i huvudet för jag drömmer så sjukt mycket konstigt om nätterna. Men man ska ju inte fundera så mycket på livet, man ska ha kul och omge sig av kära vänner och underbara människor så löser sig allt :). Men man ska ju alltid försöka sträva efter det man drömmer om, och kommer man inte ända till toppen så har man allafall kommit en bra bit på väg. Och nåt som jag verkligen måste lära mig att det är okej att ha fel eller göra fel. Man lär sig oftast av sina misstag, och gör man inte fel så vet man ju inte när man gör rätt!!!


Idag är det allafall fredag, jag jobbar 12-20 idag sen blir det palt till kvällsmat. Yes ni hörde rätt, jag och Fred kollade in Halv 8 hos mig från Piteå den här veckan och då gjorde dom bla palt. Men vi ska försöka göra med vår egna lilla fyllning ;). Ni kommer garanterat få veta vad vi tyckte om det.

Nu godiset till pepparkakshuset är köpt och tomteluvan med så nu kan det gärna bli 1:a advent ♥ Dags att dra till jobbet......

25/11 Thanksgiving Day!!!

Fjärde torsdagen i november firas det Thanksgiving Day i USA. Och förra året hade jag möjligheten att vara där och uppleva allt du kan tänka dig med att förbereda maten och äta alla läckerheter. Den här dagen för ett år sedan var jag först hemma hos dem familjen jag bodde hos och hjälpte till att fixa stuffing åt kalkonen och allt det andra men på kvällen var jag hemma hos en kompis familj och åt själva middagen. Och vilken middag kan jag säga ^_^, och när man vände sig om till slutet på rummet så såg man alla dessa efterrättspajer som man visst också skulle få plats med ;).

Men man ska alltid vara tacksam för det man har här i livet, även om det kan vara fint att ha en alldeles speciell dag att fira det lite extra på. Var tänkt att jag skulle skriva en lista på allt jag var tacksam över hehe men det är så himlans mycket så då tröttar jag ut er :).

Igår gjorde jag ju risala malta, och vad den blev god :D. Kunde mäta sig med mammas som hon alltid brukar göra på julafton. Men jag får ta väldigt lite av den har jag märkt, den senaste tiden har min mage reagerat när jag äter mycket mjölk. På resten av mjölken gjorde jag vaniljpannkakor som jag skivade lite banan och hade till. Blev mina bästa pannkakor jag har gjort nångång och jätte gott med bananer.

Idag är det vanlig jobb dag som gäller. Men idag har vi nattöppet 10-24. Men jag jobbar bara 12-20 sen kommer Fred och möter mig så ska vi kolla runt lite i centret. Kanske vi gör några fynd.

Självklart Mia får du plats i vårt slott:), tänk vad kul, kan vi ha Walkietalkies så vi inte tappar bort varandra ;).


Duschen kallar så nu får ni ha en strålande kall vinterdag. ♥



Frulle!!!

Är ju som ni vet det bästa målet för mig under dagen. Men jag börjar sakna Bollnäs vanilj fil med krossade linfrön och lite äppelbitar i. Fil är dyrt i detta land och dom som har ett rimligt pris är så små så dom skulle ta slut på en dag här hemma. Men mitt kaffe och min smörgås fungerar bra den med ;).

Idag är jag ledig hela dagen, härligt tycker jag. Så idag ska jag: ringa några spännande Sverige samtal, ha en fika date med en kompis, video msn:a med Limpan, reka julklappar på stan, försöka hitta på något man kan göra med en liter mjölk som går ut idag och ja lite annat smått å gott.

Lutar nog åt att det blir att koka lite risgrynsgröt av mjölken så kan jag göra risala malta av resten :D. 

Om två veckor idag hälsar jag och Fred på i Sverige för att fira lite minijul. Nästa gång vi åker till Sverige blir ju när vi flyttar hem :/. Kommer att bli bra men kommer kännas lite konstigt allafall, blir ju inte direkt hemhem. Blir hem tillfälligt innan vi förhoppningsvis får tag i en lägenhet i Västerås. 

UUhhhhhh kryper en spindel i taket, han blev nog upprörd för att jag dammsög upp hans dammråttspolare igår.


En liten söt dude som gillar att smaska på spindlar här den här sötnosen som jag saknar



Och hit längtar jag vääääääldigt mycket till.......Disneyland.



Kolla in min blonda frilla jag hade för 2 år sedan :D. Det här slottet kan mycket möjligt vara mitt och Freds framtida hem hehe. Pax för tornet!!!!

Varför köpa dyra......

....hårinpackningar när man kan vårda sitt hår med dessa tre alternativ!!!

Huskurer för håret

Huskurer för fint hår!!

Te

Gör ett starkt te, 4 till 6 påsar till 1,5 liter vatten. Låt det dra i minst 10 minuter och låt vattnet kallna. Tvätta håret och skölj sedan med teet fler gånger. Svep sedan in håret i en handduk och låt sitta i ca 15 minuter. Låt håret självtorka. Håret blir glansigt och ger naturliga reflexer.Om du är ljushårig bör du använda ett ljust te, som kamomillte.

Öl och honung

Blanda en halv burk öl och ca 3 msk honung till en smet, om den är för lös, ta mer honung. Massera in blandningen i håret och låt det sitta ca 15 minuter. Skölj sedan ur. Behandlingen sägs på sikt stärka håret och ge glans.

Olivolja

Brist på oljor kan vara en orsak till torrt hår. Om du tillsätter olja i håret kommer du att märka att håret blir mycket mindre torrt och frizzigt. Massera in oljan och vira en handduk kring håret. Låt verka i en timme. Tvätta sedan med schampo. Håret kommer att vara oljigt ett par timmar efteråt, så gör den på kvällen innan du ska lägga dig. På morgonen bör all olja ha sugits upp.


Tjo å tjim....

Tisdag helt plötsligt, lång dag på jobbet igår men måndagar har alltid en tendens att gå väldigt fort :). Börjar jobba klockan 12 idag med men slutar sju istället för nio och imorgon är jag ledig, skönt. Då blir det nog lite,lite julklapps shopping.

Inatt hade jag sjukt svårt att sova, jag fick för mig att datorn blixtra och den stog väldigt nära sängen. Stackars Fred hade somnat så klart när vi låg och kolla på tv4play på "efter tio" ( jag vet lite tant varning tycker ni nog nu men dom visa ju massa coola smycken på gårdagens avsnitt) men jag fick allafall väcka han. Halvdöd så försöker han lugna ner mig men jag är hundra på att det var nåt som tände till i min stackars dator. Skulle ju vara typiskt att saker ska gå sönder när försäkringen nyss har gått ut. Men vi överlevde natten så det var nog ingen större fara ;).

Nu ska jag hinna dammsuga ett väldigt dammigt sovrum och köpa mig ett nytt pendelkort innan jobbet.

Kolla in milajki.com. Mycket coola och annorlunda smycken att beställa hem.

Okey dags att slita sig fån datorn, ha en bra dag nu ♥


Redo...

.....för en ny vecka. Jobb mesta delen av tiden men i helgen händer en massa kul som jag får återkomma till ;).

Igår var det Harry Potter på bio som gällde, spänning hela tiden och ett slut som gjorde att man nästan blir tvungen att läsa boken. Siste delen kommer ju liksom juli 2011. Men jag ska nog kunna hålla mig.

Dags att dra till jobbet, på med vinterjackan bara. Ha en strålande måndag ♥

Att smycka sin kropp!!!

Att inte ha någon tatuering fast bläckad på sin kropp är idag mer ovanligt än att ha en tatuering. Allafall vi födda på 80 talet och framåt. Innan dess var det väll mest sjömän, luffare och busar som ärrade sin kropp för att visa att man inte följde lagen eller att man var annorlunda.

Men hur har inte bilden ändrats sig då dom senaste åren om just fullgaddade människor?? Väldigt mycket och TUR är det väl det. Jag har alltid fascinerats av tatueringar och tycker det är snyggt men det handlar också om hur man är som människa, vad man väljer som motiv och hur du bär upp den. Mina få är jag jätte nöjd med även om det inte faller alla i smaken så betyder varje tatuering något för mig och det är det som är huvudsaken att man gör det för sin egen skull och ju äldre jag blir desto mer gillar jag dom :).

Förhoppningsvis kommer det att om en vecka vara dags igen att sätta dig i stolen för en ny tauering, denna gång på ett mer vågat ställe. Men tiden känns helt enkelt rätt så awesome kommer det att bli ;).

Fred har kommit väldigt långt med sina "gaddnings" projekt. Den senaste (på höger underarm) han gjorde som blev klar förra onsdagen är min favorit. Eller vad säger ni????


Å så blev det lördag!!!

Idag jobbar jag så blir ett snabbt blogginlägg på lunchen. Jobbar till 18 sen blir det en tur till ICA för att inhandla kvällens middag som jag tänkte bjuda Fred på. På menyn står fläskfilé med bananer, nötter och currysås, så helt enkelt en flygande jakob fast utan kyckling :). Så jag hoppas att det ska smaka, kokar nog ihop nån efterrätt med, det brukar ju vara min starka sida så det ska nog inte vara några problem ;).

Ikväll ska det bli lite slingor i håret med så jag hoppas att det blir som jag har tänkt det. Ska lägga i lite mörkare bruna slingor så det ska få mitt hår att se lite tjockare ut, förhoppnigsvis.

Imorgon ska vi äntligen på årets första julmarknad :D, ska bli jätte skoj. Söndag kväll ska vi underhålla oss med att gå på senaste Harry Potter filmen. Och det blir ingen bio som helts utan ska visst vara en av dom största biograferna som finns. Ska bli nice, eller så är det så stort att man inte kommer se nåt alls????

Snön faller ner från himlen här i Oslo så lite julkänsla har man, kanske blir lite glöggdrickande ikväll ^_^.

Ha en koslig lördag nu ♥

Sovmorgon!!!

Idag börjar jag inte förns klockan fyra så imorse var jag så trött att jag sov lite extra länge ;). Hur skönt som helst att bara ligga å dra sig i sängen å vakna i sin egna takt till morgon radion.

Igår var det doftkurs med Loreál. Som alltid var det SJUKT god mat, buffé med alla läckerheter du kan tänka dig och efterrätter på det. Men godsakerna slutade inte där, när vi gick ner till där kursen skulle hållas hade dom dukat upp jätte fint på borden med godis, blommor och alla dofter som ligger under Loreál och hela kvällen gick dom och bjöd på vin och annat drickbart. En riktig kväll i parfymens tecken blev det, och det måste jag säga att jag lärde mig mycket. Det blir en hel del information på sådana här kvällar och ganska intensivt men man får göra många anteckningar så kommer man ihåg. Spännande ändå att dofter kommer från så långt bak i tiden och förr ansågs det som en väldigt lyxig gåva. Så jag är mer en nöjd över gårdagens kväll.

Tog en promenad hem från kursen igår så jag gick genom Oslos upplysta gator hem. Tycker inte att Oslo är en speciellt vacker stad men igår när jag gick där bland alla juleljus och butikernas fönster börjar bli julpyntade var det riktigt vackert. Kallt var det med så när jag kom hem satt det fint med lite glögg som jag, Fred och Steffe satt å smutta på.

I helgen ser jag fram emot julmarknaden som vi ska på. Blir söndagens äventyr för imorgon jobbar jag hela dagen.

Ha en riktigt koslig fredag nu ♥

Go Morgon!!

Trött är jag och jätte kallt är det ute idag, så idag blir det vinterjacka ;). Ska strax göra mig redo för jobb idag, men när jag öppnar butiken så slutar jag klockan tre :), härligt.

Annars en fullspäckad dag, efter jobbet ska jag äntligen få video/msn:a med Mia och sen mellan 18 och 21.30 ska jag på doftkurs genom jobbet för Lancome. Kan nog bli spännande :)

See yaa!!! Ha en super duper torsdag nu ♥

Ja farmor har du ingen pippi tröja liggandes?? Såg att resteröds sålde en men den jag hitta hade lite annorlunda färger i sig. Men sökandet fortsätter. Annars är det väll bara att ta fram stickorna å sticka en själv ;).

Sneak a peak från vår Photoshoot!!!

Äntligen så lyckas jag lägga upp bilderna från vår Photosession med Robban som vi gjorde i slutet på september.
Hoppas ni gillar dom :).











Ett litet smakprov ^_^. Och jag var inte naken ni som undrar, hade BH under som inte syns ;).

Vi har båda vår favorit som jag inte kommer lägga upp här, den får bli som canvas tavla i sovrummet istället ♥

SÖKES: Pippi tröja!!!

Eller kallas visst också "fiskartröja" och "Islandströja". Den är allafall svår att få tag på, finns många garnsidor där man kan köpa sig beskrivning för att sticka sig en egen men vet inte om jag skulle kunna få till det snyggt. Har nog inte tålamodet just nu ;), vill ha den nu.

Har sett nån enstaka på tradera men om det är någon som vet vart man kan köpa en så får ni gärna höra av er. Kanske till och med är någon som har en som ligger och skrotar längts in i garderoben???




På morgonkvisten....

så här en vanlig onsdag sitter jag med kaffekoppen i högsta hugg och färg i håret ^_^.
Behöver få ett litet lyft känner jag mitt hår har inte varit sig likt dom senaste veckan. Och då det är såååååå extremt dyrt att färga håret (dyrt i Sverige å ännu dyrare i Oslo) så får man ju helt enkelt göra det själv. Blir rödbrun grund och sen ska jag lägga i lite mörkare slingor för att få det att se lite tjockare ut.

Men idag blir det bara den rödbruna färgen så får jag lägga i slingorna i helgen :).

Klockan skriker, nu har 20 min gått. Dags att tvätta ur färgen, håll tummarna att varmvattnet räcker ;).

Trevlig morgon alla läsare ♥

Att göra eller inte göra med vinylskivor!!!

Det här vill jag ha på väggen i mitt framtida hem :) konst av vinylskivor!!!!








Eller varför inte en visitkortshållare???

Det är bara att låta sin kreativa sida flöda fritt!!!!!





Godis!!

Nej mina bilder verkar inte vilja laddas upp, är säkert något jätte enkelt fel men ska se om jag hinner kolla på det ikväll.

Sitter och äter lite frukost och laddar för en dag på jobbet. Var tänkt att jag skulle jobba 11.30 till 19.00 men blir istället 12.00 till 21.15, är väldigt mycket nu med alla julkartonger som kommer in. Man får hålla i plånboken för jag kan säga att man vill ha dom flesta själv :).

Igår var jag och Fred en snabbis till IKEA för att drömma oss bort en stund. Vi har ju samma smak allafall när det kommer till inredning, såg många fina kök som vi vill ha nån gång i framtiden. Den egentligen anledningen till att vi åkte till IKEA var att köpa ljus och kolla in julsakerna, men måste säga det att jag blev besviken. Fanns inte mycket som jag ville köpa där bland julsakerna förutom ljusen. Blir nog julpyssel shopping i helgen istället då är det julbazar i svenska kyrkan som jag ska på.

Ingen snö men kallt är det ute idag i Oslo. Nu blir det att göra sig iordning för jobbet, ha en bra dag ♥



Mmmmm....så här mycket godis kom mamma å pappa med i helgen!!!!! :D
Ska försöka att gömma för mig själv så jag kan ha det kvar lite längre än en vecka ;).




Godis för en trött vinterhud. En av våra julpaket som kicks får in som jag bara var tvungen att köpa igår. Helt underbar dag och natt kräm med massor av frukter och grönsaker i :D!!!



I söndags testade jag en brun utan sol för ansiktet. Måste säga att jag tycker att jag ser lite brunare och fräschare ut. Har inte mycket smink på mig och det säger en hel del ;). Så Lancomes B.U.S för ansiktet kan varmt rekomenderas i vinter om man vill ha lite lyster :).


Jag blir så sur!!!

Är tänkt att jag skulle lägga upp bilderna från vår photoshoot tidigare i höst på mig och Fred. Men de ska visst inte gå så bra för mig så får vänta på lite hjälp ikväll. Men jag lovar er att ni kommer få se en del smaskiga bilder ;). Så håll koll ikväll.



Hahaha en sur katt men såååå söt!!!!!!




Yes I´m Back!!!

Helgen har gått så fort, men det gör det ju alltid när man har kul :). I fredags anlände äntligen mamma å pappa till Oslo även om jag trodde att dom var tvugna att vända hem efter vägen. När dom nästan hade kommit fram till Karlstad började bilen plötsligt att gå upp i värme och nästan koka, var ju bara att stanna efter vägen och efter en stund invänta bärgningsbil. Det resulterade i att dom blev körda till nån verkstad i Karlstad där fick dom fick låna en hyrbil. Bara att lyfta över alla matkassar till den nya bilen och fortsätta pruttvägen (jätte dålig väg direkt efter gränsen) vidare till oss :).

Men jag är jätte glad att dom kom och tycker synd allt krångel dom fick stå ut med. Och alla kostnader ska man väll inte ens tänka på, bilar är bra att ha men när dom krånglar är det inte kul. Till råga på det fick pappa böter med när han stog utanför oss med, men det får han skylla sig lite själv för ;).

Men vi har haft tur med vädret allafall. M&P klarade sig utan snö oväder både på vägen hit och hem och helgens väder har varit regn och snö fritt bara grådisigt. Pappa googlade fram alla Oslos skivaffärer vilket visade sig vara fler än vad jag hade kollat upp så pappa å Fred fick gå på skivjakt och jag å mamma gick på stan.
Sen fram åt eftermiddagen kokade vi ihop en jätte god fläskfilé gryta och till kvällen mös vi med pepparkakor, ädelost och vinglögg :D.

Söndagen firade vi farsdag med min chokladkaka som jag letat fram recept på, den med digestivekex. Den blev inte så god som jag hade tänkt mig, blev lite för torr. Menmen jag är glad att jag fick träffa pappa på farsdag allafall. Nu ser jag fram emot Lucia helgen när jag får träffa resten av familjen :).

Blev ett väldigt långt inlägg det här, gillar att skriva kortare då det är lättare att läsa men hoppas det går bra ändå. Idag är jag ledig så på schemat står bland annat en tur till Storo center där jag jobbar och en tur till IKEA.

Hoppas ni får en fin dag så ses vi snart igen ♥

PS: Tack för brevet farmor, blir nog storbak med lussebullar kommande helgen.







Jaaa idag kommer M&P!!!

Mamma å pappa kommer hit idag, så jag hoppas att vädret är snälla mot dom. Just nu är det väldigt lugnt här i Oslo så vi får hålla tummarna. Är ju Fars dag med på söndag så det blir ju perfekt, har kollat runt lite på vad jag ska baka till pappa på söndag och det lutar nog åt en chokladpaj med knapriga digestive kex i. Vet att pappa gillar kladdkakor så hoppas den blir bra.

Nu ska jag snabbstäda och plocka lite innan jag drar til jobbet :D. Ha en bra fredag!!!!!!



Morgonkaffet!!

Har visst blivit ett måste för mig, så tomten jag önskar mig en kaffemaskin med timer. Så varje morgon jag och Fred går upp så finns det nybryggt kaffe, det är lyx det.

Idag är det en blandad dag. Snurrar en massa funderingar i mitt huvud. Vi är ju faktskt på väg hem snart och hur mycket är det egentligen inte att fixa egentligen. Och alla dessa förändringar som kommer därtill, måste leta nytt jobb, lägenhet mm. Jag vill inte vara kvar i Oslo men ändå har ju det här blivit mitt och Freds hem dom senaste månaderna. Det är matbutiken på hörnet vi handlar vår mat, spårvagnen jag tar varje dag till jobbet, stor stad tre min från där vi bor. Men Sverige är ju alltid bäst även om jag alltid kommer vara ute efter nya äventyr. Sala känns alldeles för litet, men får allafall bli vårt hem några veckor precis när vi kommer hem. Och tur är väll det att man alltid har en trygg plats att komma hem till.

Men jag längtar allafall tills den dagen jag och Fred har hittat vårt framtida hem, fått ordning på jobb och allt det andra praktiska som hör livet till så kan vi alltid utgå därifrån :). Allt ordnar sig, visst är det så :D.

Den här coola "garderoben" hittade jag på bloggen fashionfever. Den här är ju hur cool som helst att ha i sovrummet eller förhoppningsvis min framtida "walk in closet" ;). Här kan jag hänga mina favorit kläder/klänningar jag har just den tiden. Va tycker ni? Visst var den lite cool och jätte lätt att göra själv.




Ha en toppen dag nu, själv jobbar jag 12-19. Snart helg!!!!!


Kaffe å pepparkaka!!

Go morgon alla glada!! Sitter å äter lite frukost här innan jag ska göra mig iordning för jobb. Ser lika kallt ut idag så det kanske blir tjocka vinterjackan allafall hehe. Men bara kanske, går ju lika bra med tre,fyra tjocktröjor under skinnjackan hehe.

Igår hade jag en hel del på agendan som jag tänkte försöka ta i tu med på min lediga dag, men blev istället typ ingenting. Lagade lite mat, vek lite tvätt å sen när Fred kom hem kröp vi ner i sängen och kolla på film. Men sådana dagar kan vara ganska sköna dom med.

Har ni sett ung & bortskämd på SVT? Ska kolla in det på svt play ikväll tänkte jag. Ska visst vara helt galet, ska inte säga för mycket men av det jag har hört så är det ju bara föräldrarnas fel att dom daltar med sina barn vilket leder till att dom inte vet hur eller vad dom ska göra med vissa saker. Jaja ska kolla in allafall vad det är för nåt.

I helgen är jag då ledig, ska bli jätte skönt. Och om vi har vädret på vår sida så kommer nog mamma å pappa å hälsar på i helgen :D. Tjoho!!!! Ska vi göra Oslo osäkert några dagar. Håller på å filar på en liten matlista som jag tänkte ge till dom innan dom åker. Är ju ett måste att handla lite svenska godheter när man ändå kommer hit ;).

En till kopp kaffe nu sen lär jag göra mig iordning för jobb. Ha en bra och skön dag nu ♥

Farmor: Jag har ju kollat posten varje dag sen du sa att du skulle köpa saffran, nu får mamma ta med sig det istället. Men jag tycker om dig ändå :).

Mia: vi kollade på film på datorn hela kvällen igår, men jag slutar sju idag så ska vi säga att vi kan ses klockan 8 ikväll på msn om du kan? Lyckas inte få igång min skype :( men msn funkar hur bra som helst nu.

Tiny dancer......

....med Elton John spelas just nu på spotify :). Hade jätte gärna velat se han spela nångång, han hade sin "Red Piano" tour när Linn,Pappa och jag var i Las Vegas sist men fanns inte riktigt tid att hinna se nåt då. Kollar förresten för fullt nu efter hotell som jag tänkte boka två nätter i Las Vegas till mig och Fred i februari, var lite billigare att boka nu så det är ju bara att passa på. Men finns en hel del coola så man har lite svårt att välja bara.

Idag har jag ledigt från jobbet, morgonmöte hade vi i för sig men det räknas inte. Hade planerat att ta en promenad till jobbet men det visade sig vara en jätte dum idé. Blev nog högst en kvart ute, det var snorkallt och blåsigt. Och då hade jag ändå två par byxor,mössa å annat för att hålla mig varm, men icke. Jag har ju svårt det här med att ha vinterjacka ja, vill helst gå i min skinnjacka så länge jag kan. Jag får helt enkelt köpa mig en jätte snygg ny jacka som är JÄTTE varm. Tycker väldigt synd om Fred som jobbar ute i det här, och på ett tak dessutom. Lär ju blåsa som stjutton där uppe.

På vårt lilla morgonmöte imorse med jobbet allafall så blev det bestämt att vi skulle ha lite julmys sista helgen i november. Vi får passar på när alla kan, i december blir det mest jobb för oss alla. Men blir inte ett klassiskt norskt julbord, blir nog på YaYas istället. En jätte mysig restaurang med djungel/Thailand feeling, kommer bli super :).

Har förstått att det norska julbordet är lite annorlunda än vårt traditionella svenska är. Har googlat fram lite bilder, va tycker ni ser det gott ut???

Julribbe, vilket är revbenspjäll. Inget för mig.

Medisterkaker, vilket är en norsk fläskfärsbiff med smak av bla ingerfära.

Pinnekjött, vilket är hela stycken av revben som dom torkar och saltar. Ska visst vara väldigt mycket att förbereda.

Waldorfsalat, den här har jag smakat och tycker den är jätte god. Kan mycket väl tänka mig göra den här hemma nån jul. Den innehåller bla: grädde, majonäs, äpplen, vindruvor, valnötter.


Blir inte mycket av detta på mitt och Freds julbord i år, men mycket annat gott vill jag lova. Kommer bli mycket mat för två :).

Ta hand om er nu så hörs vi ♥

Mmmm jag njuter.....

av min lunch idag på jobbet. Kocken heter Fredrik Hansson, han är 24 år med riktigt fast stjärt och snygg kropp. Synd bara att han är upptagen för det är en riktig hunk i min smak ;). Hahahaha på menyn står allafall hasselbacks potatis, biffar fyllda med fetaost å lök och champinjonstuvning. Jag döööööörrrr så gott det är, njuter av varje tugga ♥.

Fick ett så gulligt sms för en liten stund sen :), värmde mitt hjärta att man har så fina vänner. Och tänk vad så lite kan göra en annan så glad :D.

Ha en fortsatt bra dag nu så ska jag njuta i lugn och ro tills min lunch är slut, Tjing!!!!!


Jaha en ny vecka!!

Och var har jag haft för mig dom senaste dagarna då? Kortfattat så har jag
1. Jobbat alla dagar förutom igår, söndag vilket är vår kosdag då vi bara är.
2. sovit och ätit en massa gott, som typ pizza, äppelpaj, fetaostbiffar, börek med fetaost och spenat :).
3. hunnit med en sväng på stan med Fred vilket inte blir så ofta för vi jobbar så olika tider, kollade in lite julklappar vilket jag lär köpa snart då vi måste ta med dom när vi kommer hem snart.
4. drabbats av minnesförlust som resulterade i att jag satte igång ett väldigt högt larm på jobbet i torsdags. Inte ett dugg kul :(.
5. och resten av tiden har jag varit hemma å donat med allt från mina projekt till annat onödigt :).

Men idag är det måndag och en ny vecka. Har en väldigt skön vecka att se fram emot. Jobbar idag, ledig imorgon och sen en ledig helg att se fram emot. I helgen skulle vi verkligen behöva ta oss en sväng till Sweden för att inhandla lite mat så vi får se om vi lyckas ragga skjuts.

Solen skiner utanför fönstret men misstänker att det är väldigt kallt ute. Är ju trots allt 8 november idag. Nej dags att göra nåt vettigt med denna morgon innan jag drar till jobbet.

Ha en deilig dag och glöm inte bort att ni är bäst :D.


Äntligen!!

330 kronor fattigare men ett körkort rikare :D, Var imorse och hämtade mitt nya körkort på Svenska ambassaden. Nu ska jag hålla hårt i plånboken ;).

Måste berätta om mitt lilla meeting igår. Skulle ju iväg med Anna på en hälsa och choklad träff. Tyvärr var Anna dubbelbokad så hon kunde inte följa med men jag var där och lyssnade. Slutsatsen man kom fram till att choklad är nyttigt!!. Mörk choklad är så klart ännu nyttigare men en kille som var där berätta att dom hade gjort en undersökning på ett antal människor som åt helt vanlig mjölkchoklad varje dag och dom löpte 40% mindre risk att drabbas av hjärt och kärlsjukdomar. Kakao bönan är riktigt nyttig och ju mörkare choklad du äter desto mer antioxodanter får du i dig. Så ät mer mörk choklad :D.

Idag börjar jag inte förns klockan 3 så jag ska pyssla lite här hemma med lite smått. Är sjuklig sugen på att dra ner till Lindex och köpa ett jäääättttee fint halsband som jag har kollat på länge. Hmmm får försöka hålla shopping fingrarna i styr, får ta en pepparkaka istället :).

Kram till alla som läser ♥



Min jätte suddiga bild tagen med web kameran :).


Småplock....

har jag städat undan nu på morgonen. Och det menas alla mina smycken och krimskrams som har legat blandat på fönsterbrädan i vårt sovrum. Vi har inte direkt några hyllor eller lådor att gömma det i, men nu ser det mycket bättre ut :D jag är nöjd.

Frid och fröjd, Fred är tillbaka ♥ hallelujas :D. Idag regnar det och det gör inte att den här dagen känns så mycket piggare, var helt död imorse. Sa God Natt imorse när Fred pussade på mig hej då innan han drog till jobbet, och då vet man att jag är trött.

Idag är det jobb som gäller så snart ska jag ta mig ner i regnet till spårvagnen. Sen ikväll ska jag och Anna iväg på nåt spännande tror jag. Nåt med hälsa och nåt med choklad, låter väldigt bra. Ni ska få veta allt imorgon.

Ska dra fram dammsugaren nu så kommer det bli tipptopp :D.

Ha en wönderfull tisdag ♥

1 November!!

Bara två månader kvar detta år. Pratade med mamma igår om att förra året var dom i USA och handlade julklappar men det känns som att det var evigheter sen. Vi kom fram till det att tiden går fort men det är ju DU som bestämmer vad du vill fylla ditt liv med. Gör man roliga saker och umgås med underbara människor så fyller man dagarna med liv istället för att fylla livet med dagar ;). Dagens poet......Kimpan hahaha. Nej men ni hänger med på vad jag menar.

Var det nån mer än mig som tyckte att söndagen igår var jäääätttte lång? Det tyckte jag. Tittade på två filmer plus en halv som jag hade kvar plus att jag hann fixa och dona med ett av mina projekt. Gick ganska bra med det men ska ta nån dag i veckan för att fortsätta.

Vad händer idag då? för det första, JA ÄR LEDIG tjoho. Jätte skönt. Var tänkt att jag skulle hämta mitt körtkort men det tar jag imorgon istället. Så idag blir det snart en sväng på byn, möta upp Fred runt 10.30 och sen blir det nog lite städning hemma :D.

Tjo och tjim säger Kim så snakkes vi ♥

RSS 2.0