Strålande morgon!!

Go morgon alla glada där ute. Va skönt det är att vakna pigg och utvilad. Efter en tung arbetsvecka och helg så gick vi och la oss ganska tidigt igår, väldigt skönt. Jobbade ett kortpass på hotellet igår morse, sen blev det lite skatetävling och parkhäng i solen. Men nu snart är det dags att kliva upp, har lite ärenden att fixa ute innan jag börjar på IKEA idag. Jobbar 11-16 så det är ganska skönt.

Tänk va småsaker betyder mycket för en, eftersom Fred börjar tidigare än mig så gör han alltid kaffe till mig som står färdigt när jag vaknar, mmmm tycker det är jätte mysigt.

Ha en bra dag allihopa nu, solen skiner och det är blå himmel just nu i Oslo allafall men här ändrar sig vädret jämt :)

Puss å kram

Trött....

Hej hej hallå alla där ute!!
Trött som bara den just nu. Kom nyss hem från lördagens arbete, Började dagen klockan 8 med att servera hungriga hotell gäster lite frukost. Är ju Eurovision här i helgen så det var högtryck på hotellet. Men måste göra er besvikna, ingen rolig kändis att berätta om. Var en tant ner som jag kände igen från svt som jag tror leder nåt Go kväll program men annars var det inte så mycket mer spännande.

Klockan tolv var det dags att bege sig till nästa jobb, Kicks. Tur att hotellet och butiken ligger på samma gata så man slipper att ta spårvagn eller nåt. Idag på kicks hade vi en möhippa på besök, 15 st halvfulla norskor :).

Nu väntar jag på lite kaffe så piggnar jag nog till lite. Ser fram emot att komma hem till Sala några dagar nu :).

Ha en jätte skön lördag nu, blir tidig kväll för mig. Upp imorgonbitti för jobb på hotellet.


Down,down,down......

Sorry mina bloggläsare där ute har haft en rejäl bloggsvacka. Jag som var så duktig på att uppdatera nästan varje dag. Men ibland blir det så, vill inte skylla på nåt eller komma med tråkiga bittra skriverier för min blogg är en glad blogg :). Men ni ska inte tro att jag har gått omkring å varit nere dom (snart) två veckor jag inte har skrivit något. Det är nog snarare tvärtom, har inte haft tid för det har varit så mycket annat spännande som har hänt. Får lägga upp lite bilder sen.

Efter tre dagar ledigt i helgen jobbar jag nu 9 dagar i sträck, låååånga dagar dessutom. Men nu jäklar ska väll pengarna börja rulla in nångång. Varvar IKEA, Kicks å hotellet, måste erkänna man blir ju lite trött menmen det funkar. Det är Fred som får leva med en trött och överbelastad girlfriend dessa dagar.

Frågar mig??? varför kan inte Oslo ligga på samma breddgrader som exempel Brasilien eller nåt annat soligt land. Detta land å sol verkar inte gå ihop.

Nej nu behöver jag en KRAM, hörs snart det lovar jag :)

CIAO.......

18 mai!!!

Igår var det då den stora dagen om man då är född i Norge. Tog en sväng på stan, man såg folk,folk,folk och knätoffsar överallt. Vet inte om jag hade några speciella förhoppningar men jag trodde det skulle vara lite roligare. Party har det varit allafall i helgen. Har fått jobba lite men lyckades hinna med både party och jobb :).
Idag lyser äntligen solen här, blir lite depp när man ringer hem och det är tropisk värme hemma. Så strax ska jag hinna ut så man kanske kan få sig lite färg.

Har hunnit med att jobba idag med på hotellet. Idag var det inte så mycket frukostgäster så dom skulle få kasta en massa mat. Fick hem både rökt lax, ägg, bacon och crossianter. Inte helt fel. Imorgon blir det IKEA igen, man får bra variation på sina jobb allafall :).

Men sa upp mig idag allafall på ett av mina fyra jobb så nu har jag bara tre. Sa upp mig från serveringsjobbet, känns som att man inte kommer orka det ändå. Så nu ska jag nog allt se till att få ihop det med mina tre jobb.

Ut i solen innan den försvinner, puss å kram mina vänner





saturday night party!!!

Jobbat på kicks idag mellan 9.30 och ett. Jätte skönt med så korta dagar. Sen blev det cityhäng för mig och Fred, var väldigt länge sen vi gick på stan. Är inte så kul att gå på stan här i Oslo när man inte har ekonomin till det men snart så :).

Igår kväll efter mitt jobbpass på kicks hade Fred lagat potatisgratäng med kotletter, champinjonsås,rödvinsås och sallad :) hur smarrigt som helst. Fred brukar laga varmrätterna så står jag för efterrätterna. Helt rätt tycker jag

Ikväll har vi googlat runt på lite lägenheter här i stan, klart att vi hittade den absoluta super snygga lägenheten som både jag och Fred verkligen vill ha. Billigare hyra, mycket bättre läge och sjukt cool. Så vi håller tummarna för den så får man se.

Inge vettigt inlägg idag men lite koll allafall :) nu blir det party. Puss å kram



Skruttis är med :)!!

Finns barn som suger på tumme, eller har snuttefilt och så finns dom barn som fastnar för en speciell nalle vilket jag gjorde ganska rejält. Jag tror om jag inte har fått helt fel information haft Skruttis ända sedan jag föddes. Vet inte vem jag fick den av men nåt speciellt var det med den för han finns med mig än idag haha. Nu är han min trogna maskot som följer mig till dom flesta ställena. Han är en av dom mest beresta nallarna jag vet. Han har varit med på alla mina flygningar jag har gjort i mitt liv och har fått bo på alla dom platser jag har bott på i Sverige. Känns liksom som att nåt kommer gå fel om han inte är med på nåt hörn. Och han kan absolut inte ligga i bagaget jag checkar in utan han ligger alltid i mitt handbagage :). Hemska tanke om han skulle komma bort, vilket han faktiskt gjorde en gång när jag var och hälsade på farmor som liten. Han låg kvar i frysdisken på matbutiken i Storvik. Eller hur var det farmor?? :). Du om nån borde veta att han skulle med varje gång.

Här i Oslo sitter han på nattduksbordet å rekar läget.


Oslo tattoo mässa!!!

Startar idag och håller på hela helgen. Johanna som har gjort min svala på foten är här men kan tyvärr inte boka in en tid. Får ta det nästa gång istället.

Det är nåt sånt här jag kommer ha på den andra foten, visst skulle den passa mig :)???


En Ost att längta efter....

Sitter och äter frukost och kollar in vad som har hänt i världen de senaste dygnet. Som min vanliga morgonrutin när jag hinner. Men har sen igår kanske världens godaste ost på mackan. En vän till Fred som jag också nu har lärt känna, hans morfar gör ost. Fred är ostälskare utav rang, han skulle lätt kunna leva på bara ost. Men han kan ju äta precis vad som helst också, kommer aldrig att synas på honom ;). Men då så klart ser Fred till att vi får en ost. Å den är såååå sjukt god, man blir helt addicted. Den bara smälter i munnen och man måste ta en skiva till.

Idag har jag från 8-14 "jour" kan man väll säga, IKEA kan ringa in mig under den tiden utifall det krisar sig. Sen vid fyra ska jag jobbar på Kicks en sväng. Ganska skönt att vara uppe så man får lite gjort om dom nu inte ringer in mig. Så strax ska jag till banken som öppnar vid nio, har fått lön på ett konto som banken lyckats att inte aktivera. Väldigt spännande och nåt som jag hoppas löser sig snart.

Okej, jag har ju lovat mig själv att inte ta upp det eller tänka på det så mycket MEN.......fick min namnskylt på IKEA i torsdags och presenterade mig för en massa anställda på IKEA. Det är såååååå kul när folk har såna fina kommentarer om mitt underbara namn som folk inte verkar strunta i. Verkar som att mitt självförtroende kommer bli väldigt starkt här i Norge om det ska fortsätta så här. Men varför inte då tänka så här, folk kommer komma ihåg mig lättare när dom nu tycker att jag heter som alla killar här. -ja, det var ju hon den trevliga tjejen som hette Kim ♥




Den här bilden har jag haft förut med på bloggen, men den får mig på sånt bra humör. Man kan verkligen se hur lycklig jag är och att man verkligen ska ta vara på det man har. Varför inte älska sig själv lika mycket som man älskar andra.

I väntan på mat!!!

Så tänkte jag passa på att skriva lite. Hann inte igår, kom hem vid nio på kvällen från min andra dag på IKEA. Igår var vi på den andra kundservicen där kunderna hämtar soffor eller sängar som dom har köpt. Fungerade ungefär likadant på båda ställen så några gånger till där så kan jag det utan problem. Tycker absolut att IKEA skämmer bort sina anställda med jätte billig personalmat, kaffe och frukt som man får ta så mycket man vill och en allmänt bra sammanhållning mellan alla som jobbar.

Tar ca en timme att ta sig hem från IKEA, måste ta buss in till stan och sen blir det spårvagnen hem. Väl hemma igår bytte jag om sen drog jag och mötte upp Fred hos några kompisar för lite partaj. Är ju den STORA party helgen i Oslo nu. Och när det nu är ledig dag idag så klart man sätter igång redan på onsdagen. Men jag håller mig nog lugn torsdag och fredag nu så blir det storröj på lördag och söndag. På själva nationaldagen hoppas vi på soligt väder för då blir det att kolla in allt som händer inne i byn. Ska ta en massa bilder och lägga upp om helgen :).

Nu är maten klar, ha en skön ledig dag nu allesammans.

Puss å kram

Min första dag på IKEA!!!

Gick great!!!! Stog idag vid varuleveransen för bla kök. Dit kunderna kommer för att hämta grejerna då.  Och jag säger då det vad norrmänen gör om sina kök. Tänker mig att dom sitter hemma, Gudmundur och Asbjörn eller nåt annat norskt namn och vet inte vad dom ska göra av alla sina pengar, jo vi gör om köket för 10 gången. Varför inte.

Men verkligen trevlig personal, härlig stämning och soft jobb. Imorgon blir det att vara på det andra lagret så vi får hoppas att det är lika bra. En gubbe på över 60 år kom till och med in två gånger för han tyckte jag var en sån pen jenta hahaha.

Imorgon blir det andra dagen för upplärning då, 12-20.00 ska jag jobba. Ska nog gå fin fint det med hoppas jag. Dagen har känts väldigt lång idag åkte vid nio imorse och kom hem nu sju. Måste ta både spårvagn och tunnelbana för att komma ut till det andra lagret. Men nu när jag kom hem hade Fred gjort så sjukt god mat. Kylskåpet är praktiskt taget tomt på mat men ändå lyckas han slänga ihop en sån maträtt som idag. Han är riktigt grym, han skulle lätt kunna göra trerätters middag på typ 10 matvaror. Trodde bara mamma hade den unika talangen att fixa god mat på allt möjligt :)

Nu ska jag nog gå å möta min underbara sambo som är och skatar, är ju strålande sol idag så klart när man har jobbat hela dagen.

Puss å kram allihopa!!!!

IKEA here I come!!!!

Jag fick jobbet så imorgon ska jag infinna mig på IKEA klockan 10.00 för att ha två dagar upplärning. Nu har jag helt plötsligt 4 jobb här. Tror att jag börjar bli en arbetsnarkoman eller nåt. När det är så lätt att få jobb så vill jag bara ha mer. Men det är ju trots allt jag som ska tänka på mig själv först och främst, ha ett jobb som jag trivs med och dom andra jobben kan jag försöka pyssla ihop och ha som extra när jag kan. Wish me luck imorgon nu så får ni höra sen hur det gick.

Solen skiner nu med ute så det kan ju inte bli annat än perfekt. Blir nog en promend runt parken.

Ha en bra dag allihopa!!!!


Ibland har man tur!!!

Yes, dagen som började segt med en massa regn ute har blivit till en bra dag och hoppas att den blir bättre.
Ringde ett samtal precis nyss till en tjej som har hand om bla vikariat på IKEA. Jag ringde väldigt lägligt kan man ju säga, dom behövde en som kunde börja imorgon. Ska dit på intervju klockan 12.30 idag så det är bara att hålla tummarna :).

To be continued.........


Kos söndag!!

En hel helg har gått sen jag skrev nåt, jag som har lovat mig själv att skriva lite varje dag :). Jätte fint väder har det varit både fredag, lördag och idag. I fredags blev jag inringd för att jobba på hotellet, börjar lära mig att servera frukost nu. I går hade vi en jätte härlig, solig dag med grill i en av alla parker som finns här. Sen idag nu på morgonen har jag jobbat på hotellet, yes ingen sovmorgon här inte :). Hur stressigt som helst var det idag att servera frukost men tiden gick fort så det var skönt. Annars idag blir det nog lite skatehäng, promenad och mys.

Igår var det skivmässa i Stockholm. Det är konstigt det där med att sakna vissa saker som man har varit med om så många gånger. Tänker ganska ofta på det och då igår när det var skivmässa just. Är ju inte så jätte kul tycker jag ju men ändå så saknar jag den gamla goda tiden när man var med. Likadant med Rockland, kan sakna det stället väldigt mycket :). Man ska verkligen ta vara på tiden, och det gör jag verkligen men kanske kan jag det lite mer ändå ♥.

Puss och kram till er alla



två läckerbitar som myser i parken :)



En lång men tidig dag!!!

Ligger i morgonrock, äter glass och tycker att jag har jobbat på bra idag. Klockan är bara 14.11, slutade runt halv ett. Men då började jag ju 6 imorse också. Börjar få kläm på det här med frukost nu allafall och har idag också kollat igenom alla rums minibarer vilket var skittråkigt. Men jag fick ju kolla in alla rum på hotellet men det kändes lite fel att komma in i andras "hem" på nåt sätt. Men jag kan inte påstå att hotellets rum är fina, jag tyckte det var allt för sterilt och tråkiga rum. Men det är ju design så det ska väll vara så. Har blivit bra polare med Habib, den 40 åriga receptionistchefen. Han ser ut som en tjock cheech eller om det är chong, kan inte skilja på dom. När jag fick veta att han kommer från Californien så blev han min bästa kompis :).

Jag får blanda mycket språk här allafall, på hotellet blir det nästan bara engelska då nästan ingen av personalen är svensk eller norsk. Och nästan alla gäster pratar engelska. Sen på Kicks blir det svensk/norska man får prata. Men det är bra att man får träna sina språkmuskler om det nu finns några.

Ja, okej jag ska inte bry mig men fasiken va folk har problem om vad jag heter nu för tiden. Idag frågade en personal på hotellet varför jag bara hette Kim??? va ska jag svara på det?? För att jag är awesome helt enkelt!!!
Men fick samma fråga för några dagar sedan med. Vet inte hur jag ska göra Kim mer feminint haha. Kimberley är verkligen inte jag, låter som en porrstjärna. Kimmi kanske??? Det var ju ganska gulligt. Ska ta en funderare på det. Var föresten en tjej kompis som jag lärde känna i USA en svensk tjej, hennes brors tjej hette Kim-Mona. Snyggt??? Nope......

Nu blir det en snabb powernapp innan det blir matdags.
Hörs imorgon, puss å kram


Choklad behovet är stort!!!!!

Oh my god säger jag bara, gick just nu ut på blogghemsidan för att logga in och ser då att marabou har släppt ytterligare två nyheter. Marabou kokos och en daim summer dream. Hittade ju adrig marabou polka när jag var hemma sist, jätte synd. Men jag smakade den med passion och den var så där. Kan tänka mig att polka kommer bli min nya favorit. Jag är alltid sugen på choklad men just nu är suget ännu större :).

Nu till min morgon. Var på hotellet klockan 7.30 för att bara vara med och se hur det är att servera frukost och lite annat smått å gott. Jag kan säga att jag jobbade minst lika mycket som dom andra två så jag visade verkligen att jag kan och vill jobba. Men det var ganska kul, lugnt å lite mysig stämmning med vattenfall och lite soft musik. Man hälsade glattt å trevligt på alla gäster å såg till att buffén såg snygg ut. Jag och Olivier, chefen hade inte pratat så mycket om framtiden men jag låg på å sa att jag kommer imorrn med så jag får lära mig från grunden. Det tyckte han var en jätte bra idé. Han tyckte jag skulle komma nästa vecka med så det måste ju bara betyda positiva saker :).

Snart är det ju eurovision här med och då blir det en hel massa folk som bor på alla hotell. Kan ju vara spännande att jobba den helgen på frukosten å servera bakfulla schlagerstjärnor.......

Nu är jag hemma för att äta lite, ska hinna locka håret sen ska jag gå in till stan igen för att jobba på kicks mellan 15-19. Nu jäklar ska det tjänas pengar så det händer nåt här :).

Solen skiner idag allafall, igår vräkte det ner snö och var verkligen skit kallt. Inte ett dugg kul.

Farmor ring mig nåndag, var länge sen jag prata med dig. Du får ringa på mitt norska nummer som du fick och så slår du 0047 före :). Bara så alla vet så har jag mitt vanliga mobilnummer kvar men har mitt norska kontankort i nu när jag är här så jag får inga sms eller nåt om nån nu skulle skicka något :).

Ha en fortsatt trevlig dag allihopa, puss å kram

Snöstorm!!!!

Ja idag snöar det, och det är inga småfjun vi snackar om. Jag gick hem från stan idag och det var ingen rolig promenad kan jag säga. Igår när jag åkte spårvagn ner till stan för att jobba mitt korta pass på kicks så självklart denna morgon är det kontrollanter på denna vagn. Jaha var ju bara att ge mig böter på 900 norska kronor för att jag inte hade biljett. Ska se till att jag köper ett månads kort så fort jag får pengar nångång. Men där rök ju peace&love bijetten jag ville köpa.

Imorse var jag och träffade Olivier på Oslos design/lyx hotell. Det var verkligen skitfint, skulle vilja veta vad ett rum kostar där en natt. Mötet var väldigt kort men jag tror att han gillade mig allafall. Han snackade om att jag kunde få lära mig reception,frukost och att i sommar få stå uppe på deras tak lounge. Så imorgonbitti ska jag dit och känna på stämmningen och få en liten rundvandring så får vi gå vidare därifrån. Men jag hoppas på det bästa. Alltid bra att få in en fot på First Hotell kedjan, kan vara bra för framtida jobb.

Nu tycker jag väldigt synd om Fred som står på ett tak nånstans inne i stan. Nu öser det ner snö från himlen. Jag ska nog hoppa in i duschen för att få lite värma och passa på att göra en inpackning.

Puss å kram, over and out ♥

God Morgon!!

Smarrigt värre med american panncakes till frukost idag med. Dom blev väldigt mättande vill jag lova så det blev en hel del över igår.

Nu blir det en powerwalk, lite handling och sen ett kort jobb pass på Kicks. Är väldigt sugen på att sola idag när man fick färg så snabbt igår men det får bli en annan dag.

Igår ringde jag och prata med Olivier, min chef på kicks man som jag berätta om. Han som ägde ett lyxhotell här i Oslo. Han ville jätte gärna träffa mig, så imorgon klockan 8.30 ska vi ses. Ni får hålla tummarna för mig att han gillar mig. Skulle ju vara helt perfekt, då har jag tre jobb som jag kan variera med.

Nej nu ska jag ut i solen innan jag börjar jobba, mot gympaskorna!!!!

Ha en strålande dag allesammans!!!!!


Happy Birthday my löve!!!!

Idag gick jag upp klockan 07.20, gjorde chokladtårta, stekte american panncakes med stekta äpplen, kanel och jordgubbsmousse till Fred som blir 24 år idag:). Klart man ska ha frulle på sängen när man fyller år. Och pannkakorna blev riktigt goda måste jag säga, var bara sirapen som saknades.

Sen blev det födelsedags-picknick i solen med chokladtårta, MYS!!!!!. Blåste lite men fick ändå årets första solbränna :).








GRATTIS min älskling!!!!!!!!  ♥




1 Maj och mulet väder!!!

Härligt med en ny månad, vart tog april vägen egentligen?? Ser fram emot lite skönare väder så jag hoppas maj blir en solig månad, men det börjar inge bra för idag är det ganska mulet.

Ja nu till gårdagens arbete. Jag var jätte nervös men när jag väl kom dit och träffa allt folk som jag skulle servera med blev jag ganska lugn. Alla var jätte hjälpsamma och hjälptes åt. Så igår var det en bankett med 730 personer från olika sjukhus runt omkring Oslo. Så vi började med att duka alla bord, lägga fram förrätt och sen invänta gäster. Allt gjorde vi på kommando av en hovmästare så det var ganska enkelt. Blev mycket raster under tiden allt folk åt men då passade man på att lära känna sina serveringskompisar. Jag är nöjd med kvällen och väldigt glad över att jag inte tappade något :).



Så här snygg skulle man vara när man skulle servera.

Idag blir det en slappardag. Ska strax laga lite käk sen blir det nog filmmys. Imorgon blir det kalas, Fred fyller år!!!!! Med en väldigt begränsad budget blir det inte riktigt som jag hade tänkt mig men jag hoppas att det kommer bli en jätte bra födelsedag ändå ♥


Fick ju i helgen när jag var i Sala träffa Kevin, min kusin Davids son som kom för ungefär 2 veckor sen. En liten, liten skit var det.


RSS 2.0