Dags att sova....

Så tyvärr inga bilder idag med. Slutade klockan tre idag så jag å Fred passade på att åka in till IKEA en jätte snabbis för att köpa lite saker vi behövde till lägenheten. Men det tar ju alltid längre tid än vad man har planerat så vi var inte hemma för ens vid halv nio. Sen hade vi planerat in ett litet scones bak nu ikväll å sen försvann tiden bara. Men det är något skumt med allt jag bakar här i Norge inget blir riktigt lika bra som hemma. Mycket irriterande, kan det vara smöret eller bakpulvret kanske. Sconsen blev platta som pannkakor men dom blev goda ändå å det är ju huvudsaken :).

Dags att sova, tidig morgon imorrn med.

Sov sött!!!

Go morgon!!

Precis klar med alla mina morgon bestyr på jobbet så nu ska jag snart öppna. Slutar 3 idag å det ska bli helt uderbart skönt. Ska njuta av min kopp kaffe och min chokladbit som Fred kom över med till jobbet igår kväll :).
Var riktigt kyligt imorse när jag gick ner till spårvagnen, blev både halsduk å jacka. Men blå himmel var det och det är härligt.

Har fått veta att det skulle kosta 400-450 kronor att klacka om mina favorit vinter stövlar som jag köpte i USA förra året. Klacken är helt väck, tror inte att amerikanarna räknar med att skorna ska tåla lite hårdare väder. Det är ju nästan mer värt att köpa ett par nya :( kommer sakna mina gamla. Ska lägga upp lite stövlar ikväll får ni hjälpa mig att välja ett par nya :).

Nu ryker sista chokladen för nu måste jag gå och öppna. Man får visst böta 1500 Nok om man öppnar minsta minut efter 10 här. Jag säger då det , Norge!!!!!

Ha en bra dag alle sammen, vi snakkes!!!!

Måndag!!

Ska strax till jobbet, stänger idag så kommer hem runt kvart i tio. Tog en liten repa på stan nu på förmiddagen. Fynda väldigt billigt på carlings så det var inte helt illa. Måste bli bättre på att lägga upp bilder här, har ju sagt att jag både ska lägga upp bilder på mitt jobb, lägenheten å lite annat. Och Anna haha jag ska lägga upp bilderna från i lördags  jag lovar :).

Ska ta med mig lite kakor med till jobbet å bjuda på idag :) dom blev riktigt goda faktiskt, slipper man ju skämmas menar ja hehe. Nej nu måste jag dra.

See you......

En blöt söndag!!!

Har precis bakat färdigt ett gäng småkakor till vårt besök till nästa helg. Blev tyvärr ingen panncake frukost idag, jag var helt totalt slut imorse när jag vakna så det blev gröt frukost istället. Men självklart Tessan ska jag lägga upp mitt panncake recept :) ska se till att det kommer upp nån dag i veckan här.

Glömde ju att berätta en viktig sak igår ju. På alla bordplaceringar på festen igår så stog det överst " Playboy Enterprices". Jag var ju bara tvungen att fråga min gamla chef som också var där varför det stog så. Och det visade sig att tanten som fyllde 60 år var med och startade playboy tv med självaste Hugh Hefner. Hon hade bott många år i Los Angeles. Lite coolt måste jag ju säga.

Mmmm doftar hur gott som helst, Fred står i köket å steker lite fläskfilé med nån god sås till. Börjar kurra lite i magen nu.

Ha en fortsatt skön söndag nu.

16 timmar senare......

Sitter jag här hemma igen :). Har arbetat hårt idag, men jag har fått mycket beröm idag med. Både på kicks och från festen jag jobba på ikväll. Gick hur galant som helst att jobba på festen, dom var super nöjda, och det kan jag säga att det skulle jag också vara om jag var dom. Vi gjorde nog mer än vad dom hade tänkt sig men det var det värt, pengar fick vi plus en flaska rosé och en flaska champagne ;).

Nu är jag sjukt sugen på att gå ut så vi får se vad som händer. Fick ett mystiskt besök av en väldigt full granne med nyss. Bor lite skumt folk i det här huset kan jag säga.

Hoppas ni sover gott, verkar inte som det blir nån utgång för mig så det blir väll att sova snart med känner jag.


2 Words!!!!

I´m Awesome!!!!!! Helt enkelt :D. Nu ska jag käka upp min lilla lunch låda bestående av rester från tacosen vi käka igår Mmmmm........... Sen ska jag shoppa bakbunkar som vi inte alls har i den nya lägenheten. Å bakbunkar är dyrt å tråkigt att köpa här i Oslo men måste för imorgon är det vår american panncake day så måste ha nåt att röra smeten i :D.


Over and out........


Go morgon!!

Uppe med tuppen idag med, sitter på jobbet nu. Kommer bli en låååång dag, först ska jag jobba här på kicks till 16.30 sen direkt vidare till en privat fest som jag sedan länge har blivit tillfrågad om jag kan hjälpa till på. Pengar,pengar pengar är det som får mig att stå ut. Är inge kul att vara fattig när man vill göra så mycket.
Men jag ser fram emot dagen, och tror att kvällens fest kommer bli jätte kul och lite annorlunda än vad jag är van med att jobba på :).

Gårdagens löningsdag spenderades hemma. En skate kompis till Fred kom igår och ska hälsa på över helgen så vi gjorde lite tacos å satt å lyssna på lite bra musik. Dom andra försvann ut runt tolv när jag gick å la mig. Även om jag tycker det är riktigt tråkigt att inte kunna följa med ut så orkar jag inte med att jobba dubbel om jag inte får sova ut dagen innan.

Idag fyller vår sambo Steffes flickvän år som också är och hälsar på oss. Å vem är inte så gullig då och springer ner till fiket å köper en frukost cupcake til henne????? Hoppas och tror att hon kommer bli jätte glad när hon ser den när hon vaknar :).

Dricka mitt kaffe och käka lite choklad ska jag göra nu innan jag öppnar. Ha en bra lördag alle sammans.

LÖN!!!!!!!!!

Behöver inte skriva mer än det. Sån lättnad och skön känsla att ha lite stålar på kontot. Mitt nya norska kort kom i veckan med så det är kirrat å klart :). Nu ska jag äta upp min äggsmörgås, min kopp kaffe och snart bege mig ner till spårvagnen. Jobbar 9-18 idag så det blir en låååång dag.


Hemma.....

......från jobbet!! Man kommer ju hem så sent så det blir mest en kvällsmacka lite te och inte så mycket mer. Nu sitter vi alla å slappar framför nya säsonger av "Family guy" . Är väldigt roligt att ladda ner en massa saker när man har ett super duper internet nu :) plus att det inte är lika förbjudet att ladda ner här i Norge som det är i hemma.

Blev lite segt på slutet på jobbet så jag passade på att testa lite brun utan sol produkter som jag inte har provat.
Testade först ID Bare Minerals som ska vara väldigt bra och inte lukta. Så den fick testas på höger ben. Måste ändå säga att jag är lite besviken på färgen, syns inte så stor skillnad från mitt vänstra likbleka ben. Men ett stort plus för att den lukta gott och att man såga vart man hade smörjt in den. Fast det ser ut som jag har torkat mig i röven med händerna för där fastna färgen snabbare än nåt annat.

Mitt andra test blev ett helt vanligt kastanjevatten. Står på flaskan att man blir brun på 10 sekunder. Och det blir man fasiken. Jag dutta på lite på min underarm med en bomullspad. Dryg var den och brun blev jag, så vill man ha snabb färg för kvällen och se ut som man nyss har kommit hem från en vecka i Karibien så rekomenderas det verkligen. Helt luktfritt med :D.

ID Bare Minerals  ca 345 :-                      Kastanjevatten ca 85 :-



Jag öppnar butiken imorgon så snart blir det att krypa till sängs. Hoppas ni har haft en undebar torsdag, sov gott å dröm sött.



Lunch bloggande!!!

Har min lunch nu klockan är 18.29. Började klockan tre idag så därför blir det sen lunch :).
Sitter och bläddrar igenom en massa matbloggsidor. Det kan jag sitta och göra hur mycket och länge som helst, tycker det är jätte kul :). Men nu kallar jobbet igen så nu måste jag kila.

Visste ni föresten att här i Norge ska det visst inte finnas pärlsocker????? Skumt ska forska lite i det :).

Back to work.......

Onsdag morgon!!

God Morgon kära bloggläsare!! Hoppas ni har sovit gott. Börjar 9 idag så jag var uppe med tuppen imorse. Så jag tänkte passa på att lägga upp lite bilder som jag lovade :).

Det har blivit mest jobb för både mig och Fred men när vi väl har varit lediga tillsammans så har vi passat på att hitta på lite skoj.


Blev en kort liten båttur till en av öarna för lite bad i havet.


Vi har besökt alla designbutiker i Oslo.


Fred hitta en läcker stol han ville ha.........



Men sen tyckte vi den här passade oss bättre :)!!!!


Fred och jag har ju hunnit med att fira 6 månader med :D. Den dagen firade vi genom att åka ner till stan och ta lite mupp bilder i en automat. Vi tyckte det var så skoj så från och med nu ska vi göra det varje halvår och varje gång vi är utomlands :). Känns som vi har varit tillsammans mycket längre och jag är lika kär om inte mer fortfarande :).

Klockan tickar och jobbet kallar så nu är det dags att röra på sig. Ha en bra dag allesammans!!!

Till dig farmor Gullan!!!!

Alltid lika kul att gå ut på bloggen å se att man har fått en ny kommentar av dig farmor :). Ska försöka undvika att ta sådana låååånga pauser som jag gjorde på sist från bloggen. Min farmor har alltid ställt upp i vått å torrt och du känns lika mycket som en kompis som min farmor. Tänk alla sommrar och lov Linn och jag kom upp till dig. Vi klädde ut oss i dina gamla kläder, lekte häst med stackars Affe, sydde kläder till Skruttis :) och massa annat kul.

Saknar dig farmor men vi ses när jag kommer hem nästa gång!!!!!

Puss å kram



Gullis på midsommarafton 2010!!!!


Flyget är bokat!!

Internet funkar hur bra som helst. Jag kan befinna mig överallt i lägenheten och det fortfarande funkar lika bra :). Nu är resan hem till Sala bokad, blir flyg hem på torsdagen och buss tillbaka på söndagen den 19. Ska bli så skönt att åka hem på en timme istället för 6,5 timme :). Och mycket billigare för den delen. Och en bonus på det är att jag och Fred får gå i Stockholm å mysa lite innan pappa kommer hämtar upp oss. Inte alls planerat ;)

Har precis ätit min underbara frukost som jag kan längta till på mornarna. Har hitta en jätte god havregrynsgröt med äppelbitar och kanel i. Går snabbt och med lite extra kanel på så blir det hur smaskens som helst :). Det och en kopp kaffe så börjar alla mina mornar bra.

Idag regnar det för fullt ute, så det gör inte så mycket att jag jobbar 12-20.30 idag. Ska kanske ta lite bilder idag på butiken och köpcentret så ni får se hur det ser ut där jag jobbar :). Och letar förbrilt efter bilden på mig som Stephan tog efter min make-up i lördags men jag kan inte hitta den. Ska fortsätta leta......

Ha en underbar dag!! Kram från mig


Pärldjur # 34 "Pan Pan" Panda                            Pärldjur # 29 "Nini" Katt






Pärldjur # 33 "Chako" Björn  Funderar på att klicka hem några av dessa söta små pärldjur. Börjar rycka i mina pysselnerver rejält nu. Blir inget alls sånt här borta. Men ska nog se till att börja nu när hösten börjar komma krypandes. Kostar bara 56 kr styck på parlshoppen.se


Efter jobbet!!

Slutar min arbetsdag på Kicks nu vid 7. Går och hoppas på att vårt internet har kommit och fungerar när jag kommer hem :). Blir en lååååång promenad hem, har glömt mitt busskort i Freds plånbok så jag vågar inte riktigt åka kollektivt hem. Vill inte ha en böter på 900 igen. Men solen lyser i Oslo så det är bara härligt att röra lite på sig.

Tjoho!!!!!! Fick precis veta att vårat nät fungerar hur bra som helst hemma så nu får jag se till att lägga upp lite bilder åt er :).

See You!!!

Lite jobbet bloggande!!

Hallå alla glada!!
Solen lyser i Oslo, är ju för härligt. Sitter på jobbet och har min 30 min lunch så jag tänkte passa på att skriva lite. Jobbar ihop med en ny kille som har börjat här på Kicks. Stephan, jätte rolig kille som verkligen är jätte duktig make-up artist. Han visade sina tips på mig idag då vi inte har så mycket kunder, och jag kan säga det att vilken skillnad å vad mycket kul man kan göra med smink :). Ska hoppas att det ligger lika snyggt när jag kommer hem så jag kan ta kort å lägga upp bild nästa vecka.

Fred kom in å hälsa på med tidigare idag, gjorde min dag ännu bättre :). Är ju inte som att jobba i Sala på kicks då hälften av alla som kom in visste man vilka det var hehe. Kan sakna det lite ibland men trivs bra på kicks här med :).

Hoppas ni inte regnar bort idag, såg att det såg väldigt mörkt ut över hela Sverige imorse.

Dags att jobba......Kram 

Fredag!!!

Go morgon!!! Grått ute idag men det gör inte så mycket för ska jobba nästan hela dagen. Börjar jobba klockan ett idag på Kicks och jobbar till 21.15. Den nya kicks som har öppnat ligger i ett nytt stort köpcenter så öppetiderna blir ganska sena.

Flyttlasset kom igår till slut. Så nu har vi allafall en soffa å en fåtölj och en tv som funkar. Så idag har jag fått äta min morogongröt till tv4 morgon. Så skönt att kolla på lite vettig tv, nåt sånt som tv4 morgon är dom dåliga med här i grannlandet.

Kan fortfarande inte ladda upp bilder på bloggen då internet är lite halvvaisigt men den som väntar på nåt gott.....:).

Ha en underbar dag nu.

Morrr....

Hade skrivit ett sånt fint inlägg om min lyckade arbetsdag igår och skulle önska alla go natt men så sket sig internet helt. Vi har beställt internet hit till vår nya lägenhet men kommer inte komma förns nästa vecka. Nu snikar vi gratis från nån stackars granne. Med det funkar bara ibland och på vissa ställen.

Var till frissan idag, Hans-Erik var min frisör. Kjempe koslig och jätte duktig var han. Så jag är så nöjd trots att håret är mycket kortare :). Ska lägga upp bild på det med men vågar inte, då slutar väll nätet funka.

Nu väntar jag bara på att Fred å Steffe ska komma med ett lass med lite prylar så denna lägenhet kan börja ta form :).

Dream sweet dreams så snakkes vi snart igen :). Puss å kram

När tiden går förbi en och man bara väntar!!

Sitter i sängen i vår nya lägenhet. Flyttade i måndags för att vara exakt från vår lilla mysiga lägenhet till en lite större, lite mysigare lägenhet närmare city. Känns bra och kommer kännas ännu bättre när vi har kommit iordning med allt :). Ska lägga upp en hel massa bilder så får ni se sen.

Men har har hänt med min blogg då? Jag har inte haft nån ork eller lust att skriva nånting helt enkelt. Jag har bara jobbat, och varit konstant pank. Och det har då lett till att man har blivit lite nere å deppig ett tag. Plus att vädret här inte direkt har varit det bästa. Fred är verkligen världens bästa pojkvän och finns alltid där för mig att ställa upp med pengar men känns alltid skönt att tjäna egna pengar så man jan hitta på nåt skoj eller kunna SPARA!!!! Men har bytt från två jobb (IKEA och Kicks) till bara kicks. Jobbar nästan 100% från och med i måndags på ett nytt å fräscht Kicks så det kan bara bli bättre. Så nu jäklar blir det nya tag med nu lägenhet och nytt jobb :).

Var det nån som märkte av fredagen den 13 då??? Min dag började ganska bra. Var en stressig dag på IKEA som alltid men jag såg fram emot att få sluta tidigt för att äntligen klippa mig. Var väll ca 1 år sedan jag gick till en frisör och jag kan säga att det verkligen behövs. Men så började det strulas till. Frisören ringde och ställde in min tid, en buss krockade så att ingen spårvagn kunde gå som dom skulle så det slutade med att alla skulle gå på samma spårvagn. Det resulterade i att alla fick stå packade som sillar. Äntligen hemma efter en timmes tur hem så upptäcker jag att någon har snott min plånbok. Detta kan ju hända vem som helst och vart som helst men jag kan säga att Oslo inte fick några fina valda ord av mig den dagen. Hade som tur inga pengar i plånboken men har ju inga bankkort kvar, körkort eller nåt. Menmen nya kort är beställda, körkort får jag fixa när jag kommer hem till Sweden och en ny klipptid är beställd till imorgon. Bara ta nya tag och inte hänga läpp för det här.

Kan säga att jag fick tag i en billig frisör, här kostar en vanlig klippning 575 till 750 norska.......helt galet. Jag får betala 375 imorgon. Dyrt men är ett måste i mitt fall.

Kommer hem till Sala morgonen 17 september :). Då blir vi hemma över helgen så det är bara att se till att vara hemma eller komma till Sala så jag får träffa er alla :)

Dags att fortsätta min dag nu. Och nu kan ni räkna med mycket uppdateringar på bloggen :) så det är bara att hålla koll.

Puss å kram från MIG ♥





RSS 2.0