God Morgon allihopa!!

Idag gäller det, sitter och dricker mitt morgonkaffe och äter alldeles för många mariekex. Ska passa på att städa lite nu när jag inte börjar förns klockan 15.00 idag. Ska bli intressant att se hur jag kommer se ut i min vita skjorta med svart fluga ikväll när jag ska servera.

Ha en bra dag allihopa


En händelserik dag!!!

Ja nu ska ni få lite uppdateringar om vad som har hänt dom senaste dagarna. Jag förstår inte dom proffesionella bloggarna som skiver inlägg flera gånger om dagen, dom lär ju bo framför sin dator.
Torsdagen bestod mest av att sitta på bussen hem, blev sen hämtad av pappsen i Västerås.
Fredagen blev det lite cityhäng, hann med alla mina ärenden jag hade i stan och även en fika med mormor och en träff med kusinchristine.  Kvällen spenderades på Lilla Gömman, Linn jobbade så jag och Christine,Amanda och Anna hängde där hela kvällen.
På lördagen blev det kalasfika hemma hos Linn, hon blev 23 igår GRATTIS LINN!!!!. Hon bjöd på en så god kola/choklad brownie med nötter.....mums, tack Limpan. Sen bärde det av till Rockland på kvällen. Jag agerade bandchaufför, mycket trevligt. Och bonus på det så kom Åsa sen på kvällen :) Var ju hela 2 månader sen sist vi sågs så det var jätte kul att få träffa henne igen.
På söndagen blev det kalas igen, Freds lillasyster Emma fyllde sju och det är klart att man åker dit och firar henne och äter lite tårta:).

Tillbaka i Oslo har jag jobbat tisdag och onsdag på Kicks. Det är faktiskt väldigt roligt att jobba i butik här i Norge för kunderna uppskattar oss svenskar väldigt mycket. Det märks tydligt, dom berömer ofta en och tackar alltid för all hjälp dom får så det är kul. Idag har jag bland annat varit ner till skattekontoret och krånglat med mitt skatte kort och personnummer som man måste har för att lämna till alla sina arbetsgivare. Fick ett brev igår av sveriges skatteverk om att jag hade blivit norsk medborgare. No,no,no det vill jag ju inte bli eller vara, men det löste sig.

Och så blev det en tur till banken för att skaffa ett kontonummer, å vem kommer inte då när jag står där????
Jo självaste Richard Branson, grundaren till Virgin Records. Ville klämma lite på hans stjärt när han stog där å fråga om han inte har lust att ge mig några "make some money" tips men han försvann ganska snabbt.
Och nu till det bästa av allt, jag var efter det in på Kicks för att lämna mitt kontonummer till Cecilia min chef där. Jag berättade så klart vem jag hade sett på banken var på att hon säger - Ja, jag vet han bor på ett av min mans lyxhotell här!!!!!  Självklart berättar jag att jag jätte gärna vill ha jobb på ett av hans hotell och det tyckte hon var jätte kul och inte alls omöjligt så det skulle hon kolla med han. Skulle ju vara helt perfekt och väldigt roligt.

Jag säger bara det, kontakter är det som gäller när man ska ha jobb. Så nu ska jag ligga på där för att få jobb.
Hann med en arbetsintervju idag med. Ett företag som fråga om jag var intresserad av att jobba på kundservice för ett telebolag. Grrrr jag visste att det skulle bli så här, för många bra erbjudanden på en och samma gång. Jag ska lämna besked på måndag så jag får tänka lite över helgen.

Imorgon ska jag testa på servetris/bartender jobbet, klockan 16.30 ska jag stå där på Oslo kongresscenter och servera 750 gäster, inte själv tack och lov men det är ju en del. Ni gissar helt rätt om jag är nervös, men det ska nog gå bra. Ni får hålla tummarna.

Ja lite splittvision är det just nu så ni får gärna komma med lite råd när det gäller jobb.

Solen skiner ute nu så nu ska jag invänta Fred sen blir det lite skate :)


Nu är jag tillbaka!!

Nu är jag tillbaka i Oslo. Har varit hemma och haft det skönt och då blir det samtidigt lite paus från bloggen. Men jag lovar jag ska berätta allt om hur mitt liv har sett ut dom senaste dagarna :).

Nu ska jag ta spårvagnen till jobbet. Ha en bra dag allihopa.

Sala here I Come!!

Nyss hemkommen från mitt lilla möte med Nina på ett bemaningsföretag här. Va inte så mycket intervju var mest ett möte för dom ville ha mig i deras gäng så det var kul. Jobbet består då av att man serverar och står i bar på olika events runt om Oslo. Kan vara allt från kändisfester, konserter till middagar sa hon. Jätte nervös blir jag men det ska jag fixa. Jag ska börja redan nästa fredag så det är kul. Jag hade fått börja tidigare med men går ju inte nu när jag ska åka hem.

Måste ta en bild sen på hur jag kommer se ut när jag ska jobba där, kläderna man ska ha är svarta byxor,vit skjorta och fluga. Kan ju inte bli annat än läckert :).

Mia jag åker tillbaka på måndag igen så hinner vi ses så vill jag det jätte gärna :).

Nu ska jag göra lite goda mackor till min dryga bussresa hem å dricka lite kaffe. En jätte blå himmel här så jag hoppas verkligen det kommer bli fint väder i helgen.

Koskim säger over and out for now.



Onsdag!!!

Nu har jag haft mina "upplärningsdagar" på Kicks. Dom senaste två dagarna har jag varit på Kicks inne i Oslo city, det sitter ihop med Åhlens så det händer lite mer där. Men det är ändå inte alls lika mycket folk som det är på kicks i Sverige. Men det har funkat bra och tjejerna som jag jobbar med är trevliga.

Idag passade jag på också att gå till skattekontoret för att få skattekort, vilket man måste ha så man kan få ett norskt personnummer och det måste man ha för att få ett bankkonto så man kan få sin lön. Hängde ni med? Men det gick snabbare än vad jag trodde, skrev på lite papper och så skulle det komma med posten om några dar. Vet inte riktigt vad jag kommer få betala i skatt ännu, hör olika hela tiden så vi får se. Och som svensk kunde man visst göra avdrag på en massa här sen när man ska deklarera så det är ju bra. Och i november betalar man bara halvskatt så att man ska ha mer pengar att betala julklappar för, bra va :).

Imorse ringde ett bemaningsföretag och ville att jag skulle komma in å träffa dom imorgon för ett möte ang servetris jobbet jag har sökt. Kan bli spännande. Sen blir det skynda sig hem för ett går bussen hem, eller till Västerås allafall.
Ska bli jätte kul att åka hem å träffa alla igen.

Såg att Marabou hade släppt en ny chokladbit, Marabou med polka i. Låter som en ny favorit så den ska jag köpa med mig ett gäng på:)

Nu ska jag dricka upp kaffet och börja förbereda maten tills Fred kommer hem. Tänkte lite ombytta roller här, är ju annars jag som är bortskämd med en massa god mat som han gör :)

Koskim kommer snart hem, kjempeklem till er alle


En helt vanlig dag på Kicks!!

Eller inte, för det var inte alls som vad jag var van med. Så Gunilla, Sofia, Evelina om ni läser det här så saknar jag er. Blir ju liksom inte samma sak utan er ju.

Jag kände mig så pass pigg allafall så jag bestämde mig för att åka ut till den gallerian där en av Kicks butikerna ligger. Jag hade förberett allt med att kolla upp vad bussen går ifrån och traskar till busshållplatsen i väldigt god tid, typ en halvtimme stog jag å vänta. Men det kommer ingen buss, varför? Jo för smarta jag står på fel sida av vägen. Så jag ser min buss 363 åka där borta på andra sidan. Vad gör ja, jo jag ringer Fred så klart å är arg på mig själv för jag är så knäpp å inte den bästa på att åka kollektiv trafik. Men jag går hem å tänker nästan stanna hemma för att vila upp mig, hade feber inatt med nämligen. Men jag ångrar mig och kollar upp nästa buss som kan tänka mig att ta mig till Kicks. Gick en 9.10 så jag hann precis dit innan tio då vi sa att jag skulle börja. Så det gick bra till slut:)

Men Kicks i Norge tyckte jag inte alls var som Kicks i Sverige. Inte ett dugg lika uppstyrt, så jag förstår om vi svenskar har bra inflytande här om det är så här på dom flesta butiker. Kassan var inte så svår att förstå men jag hade lite problem att förstå vissa kunder. Har lärt mig att tofsar heter stricker på norska, måste ha sett bra dum ut när jag står å inte fattar vad kunden menar med det, men hur skulle man kunna veta??:). Men det känns bra att jag har ett extra jobb under tiden som man också letar annat. Och lönen som ni säkert gissar är väldigt mycket bättre än hemma.

Lite Norge info: Janne är ett tjejnamn här, å jag klagar över Kim HELLO......dom har en väg som heter Snorres Vei hahaha åkte förbi den idag med bussen.

Nu vill jag bli frisk tills jag kommer hem. Och det blir på torsdag hoppas jag.

Puss å kram


En febrig söndag!!

Hej hej hallå allihopa!!!
Kommer inte ihåg sist jag hade feber, var väldigt länge sen å nu när man börjar komma igång med jobb här så vad händer? Jo man blir förkyld och får feber.

Jobb ja, jo i fredags så var jag på möte med butikschefen för Kicks här i Oslo. Hon tyckte det var jätte kul att jag kom in till dom och hon ville verkligen att jag skulle jobba för dom. Dom hade näst in till kris i dom två butiker som hon var chef över så jag tror att jag kom ganska lägligt. Hon kunde tyvärr inte ge mig några direkta timmar så här i början men jag ska jobba mån,tis,ons i nästa vecka sen blir det att hoppa in extra till en början. Kan bli hur mkt som helst eller inget alls men bättre än inget. Och nu här i veckan så väntar jag samtal från två jobb som skulle höra av sig så jag hoppas på det bästa.

Men jag känner mig lite bättre just nu allafall med förkylningen, jag får stoppa i mig lite ipren å dricka massor med vatten så ska det nog gå bra att jobba. Ska bli spännande att lära sig kassan på norska imorgon :).

Tack farmor för dina peppande ord ♥ du får komma till Sala i helgen i stället så vi kan ses innan jag åker tillbaka.

Nu blir det glass, vilket man får äta hur mycket som helst när man är sjuk :)

Over and out, puss å kram


fans-jävla-skit-as-piss.......................

...............ja det är vad jag säger. Måste bara få skriva av mig lite här och ni kommer tycka att det är sååååååå töntigt å dumt men fan jag tycker bara att det inte är kul.
Ikväll så har vi haft en jätte trevligt kväll här i Oslo med bra konsert (Vains of Jenna) och trevligt folk. Men nu till varför jag är arg, eller arg är fel ord jag tycker bara det är lite jobbigt. Under kvällen när jag gick på toa som man brukar få göra många gånger under en utekväll så kommer jag tillbaka till vår plats då sitter det en kille där, skit trevligt med norrmän som är sociala men för fan så ska han presentera sig. Å vad heter han jo men visst fan heter han KIM???????? jag visar det inte men fan vad jag tycker det är jobbigt att presentera mig när det händer. I KNOW jag är mupp å jag borde verkligen inte bry mig, så fan så mycket coolare att heta Kim än nåt super vanligt men ååååååååååå morr.
Å ni som känner mig väl vet att det är inte första gången jag har tyckt det är jobbigt. Men inte nog med det, det fortsätter. Senare på kvällen kommer det ytterligare en kille och sätter sig vid oss. Å vad tror ni han heter?????? Jo KIM!!!!!!!!! Men jag hälsar glatt å är social men jo fan gnager det där bak i huvudet.

Jaja värre problem finns verkligen å då menar jag verkligen, men jag var bara tvungen att skriva ner lite så jag kan sova gott. Så nu behöver jag inte gå å grubbla på det här mer.

Men listened to this likxom.......jag hade fan inte varit så grym å unik om jag hette nå annat. Lite pepp till mig själv :)

Jag har tio tår å tio fingrar, en underbar familj, underbara vänner och en underbar pojkvän så vad gör sånna här problems?????? Inte mycket.

Nu blir det varma mackor med pesto, ost å mozzarella mmmmm mums.

Hoppas ni sover gott allihopa i era sängar, go natt säger ja, Kim it is :)

Dag 17....

Ja i 17 dagar har jag varit i Oslo. Känns som längre men det beror nog på att jag just nu gör i princip samma sak. Letar jobb hela dagarna. Och det går bra, för jobb finns det men det gäller bara att visa att man verkligen vill ha det också.

Var idag och pratade med Kicks här i Oslo och dom är väldigt intresserade så dom vill att jag ska jobba i sommar, och Bianco Footwear är också jätte intresserade så dom skulle höra av sig i nästa vecka. Så jobb kommer jag att få men det är ju nu jag behöver pengar.

Intervjun jag var på förra veckan som gällde dagis och fritids här gick bra. Man kan väll säga att jag fick jobbet men det var inte riktigt som jag trodde utan det dom behövde var ring in vikarier. Dom sa att det behövdes jätte många men det är lite tråkigt att behöva vänta på att dom ska ringa. Har sökt en hel del servering och bar jobb med. Ett jätte spännande jobb inom det som dom kommer att höra av sig om nästa vecka som jag verkligen skulle vilja ha. Och det som är bra med serveringsjobb är att det går att kombinera med jobb i butik. Så det är bara att hålla tummarna.

Nu vet ni ju lite hur vi bor allafall. Annars går det hur bra som helst här. Trivs jätte bra att vara i en stor stad igen även om jag nu inte alls kan jämföra Oslo med Stockholm. Inget slåt Stockholm eller NY för den delen :). Men norrmän tycker jag är trevliga och att förstå dom är inte så svårt som jag trodde att det skulle vara.
Men jag saknar er alla vänner där hemma och min familj :) väldigt mycket.

Nämen nu har det från grå himmel till att under mitt lilla blogginlägg blivit en blå himmel, är ju underbart ♥

Hittade såååååå snygga skor häromdagen på nätet, måste bara ha dom.



Iron Fist gör riktigt grymma skor å finns att köpa på lite olika ställen på nätet. Dom här fanns dock inte i min storlek, kanske var lika bra det :).

Puss å kram på er.

Va fem dagar går fort!!!!

Ni är säkert jätte nyfikna på hur det har gått med jobb å allt sånt, det ska jag skriva om men först tänkte jag lägga upp lite bilder på hur vi bor. Ja menar så ni vet vart ni ska komma å hälsa på i sommar :).




Här är huset där vi bor, nära till allt så det är perfekt.



Våran dörr :)



Våran hall med alldeles för mycket skor.



en del av mitt å Freds sovrum.



Vardgasrum som sitter ihop med köket........



.....å här är köket. :)

Hoppas ni gillade min lilla rundvandring.

Puss å kos på er

God morgon!!!!

Snart är det dags för min andra intervju för den här veckan. Jag hoppas att det kommer gå bra, eller det är klart det kommer gå bra. Jag ska bara vara mig själv :).

Igår ringde dom från Gardemoen, Oslos flygplats å fråga om jag var intresserad av att jobba som sommarpersonal i några utav deras butiker. Skulle vara jätte kul att jobba där men då var problemet att jag var behov av bil. Blir att jobba väldigt obekväma tider så det gick inte alltid att ta lokaltrafiken. Hmmm dumt, men men jag skulle fundera en vecka så vi får se.

Igår gjorde vi annars inte så mycket vettigt förutom att jag å Fred var på gratis bio igår kväll å det var riktigt trevligt.

Nu ska jag äta upp min gröt och mina hemgjorda aprikosfrukost bullar. Solen skiner, och det ska visst bli fint några dar här framöver så det håller vi tummarna för.

Ha en trevlig dag allihopa, Puss å kram

Intervju.........

Idag var jag på min första jobbintervju. Jobbet handlade om att åka runt som säljare. Vill inte ha ett sånt jobb men jag tänkte ge det en chans allafall och kan vara bra att träna lite på sin norska. Dom jag fick träffa var jätte trevliga och trodde att jag skulle passa perfekt för jobbet och trodde att jag hade goda chanser att sedan utvecklas å ha mitt eget säljteam att bossa över. Känns ju jätte kul att dom gillade mig men jag kommer inte att ta det. Säljjobb är inte min grej. Hade varit annat om det var en grej som jag verkligen trodde på. Så jag litar på min magkänsla och hoppas inför fredagen istället.

Nu vet ni hur det gick idag. Vädret är forfarande väldigt deppigt här, men enligt vädret i tidningen ska det bli strålande sol med början på fredag :) så det hoppas vi på.

Dagens norska får bli: morsomt= rolig

Puss å kram, over and out


Jakten fortsätter.......

När ska våren komma till Oslo? Men vi har ingen snö allafall, hörde att det hade snöat en massa hemma igår. Det får regna men inte snöa, då blir jag riktigt sur. Finns inte mycket snö kvar här och så får det gärna förbli.

Ännu en påsk har gått förbi. Min första i Oslo :). Saknade mammas å mormors mat men det gick bra ändå. Fred å jag gjorde jätte goda jansons frestelser och så gjorde vi ägghalvor med majonäs å räkor. Sen blev det knytis tillsammans med trevligt sällskap. Så det blev både köttbullar, prinskorv och massa gott.

Idag har jag varit in till stan å visat mig och lämnat in CVs till lite olika butiker. Alla har tagit emot en väldigt positivt men jag ska nog gå ner lite då och då å tjata så dom inte glömmer bort en. Men kan säga det att det är många svenskar som jobbar i butiker här.

Min första intervju blir imorgon allafall. En kille som ringde mig innan jag åkte till Oslo ringde upp idag och ville att jag skulle komma in imorgon. Jobbet är ett sälj jobb på ett företag som heter face2face. I sommar skulle man visst få åka runt på olika festivaler och stå å försöka sälja något. Hmmm ja det kanske är ett bra jobb men jag vet inte ja, tyck att jag är kräsen nu men provisonslön är inte kul. Och sen vet man hur irriterad man blir på dom som står där och försöker få en att köpa en massa saker. Men jag ska gå dit allafall och höra vad dom har att säga. Har ju en till intervju på fredag :)



Passade på att ta lite pics på min å Freds söndags promenad. Här har ni Stortinget, tror jag att det är. Inte långt från Karl Johans gatan.



Min snygga kille som fick skata ute för första gången i år :).



Här är våra fina ägg jag å Fred måla till varann. Ni gissar nog rätt på vem som har gjort vilket ägg......:)



Jag i Oslo by night!!!!!

Imorgon får ni veta hur det gick på min spännande intervju. Om jag hör vad karln har att säga vill säga, hade lite svårt att förstå han på telefon hehehe.

Dagens norska ord blir: skuffet=besviken

bonus ord: jag ska på do= jag ska på toa :)


puss å kram på er

Rocky vs Drago!!!!!

Ja vädret är grått å regnigt idag med, så idag blev det bla Rocky 4. Idag är det skärtorsdag och 1:a april, jag är ju världens lättlurade människa så ni kan lura i mig vad som helst. Fred lyckades redan halv 2 i natt :). Inte mycket är öppet under påsken i Oslo kan jag säga, så blir det inte finare väder under påskhelgen har vi nog vuxit fast i soffan. Nej då så illa är det inte nyss dansa vi runt till den gamla dängan Y.M.C.A med Village people hahaha så vi kan nog underhålla oss. 

Nu ska jag poppa popcorn Glad Påsk på er och kram till dig med Gullis från mig å fred.


Over and out för den här gången...................

Dagens ord: trenger= behöver

RSS 2.0